Izrojena levica spet vsiljuje neprimeren Družinski zakonik

February 27, 2017|Posted in: Novice in arhiv dogodkov

V Državnem zboru bo 7. 3. ob 14.00 obravnava predloga Družinskega zakonika. Gre za predlog, ki je zelo podoben predlogu, ki smo ga zavrnili leta 2012. Predlog je spet zelo nestrokovno pripravljen, ne prinaša rešitev za mnoge pomembne težave, s katerimi se srečujejo slovenske družine, hkrati pa na nov prikrit način skuša omogočiti tisto, za kar izrojeni levici na družinskem področju v prvi vrsti ves čas gre: omogočiti dvema moškima, dvema ženskama, dvema transseksualcema, dvema queer seksualcema, da bi preko posvojitev prišli do otrok ter uvesti v šolah čimveč vsebin, s katerimi bi otroke vzgajali v tej smeri. 

Predlog Družinskega zakonika je zakon, ki se tiče vseh naših družin, zato je prav, da se ob njem ne ukvarjamo predvsem s kritiko vladnega predloga, ampak razmišljamo o tem, kaj bi moral tak zakon reševati, da bi bil resnično zakon za naše družine. Zakon je zelo obsežen. Obsega preko 300 členov in okoli 300 strani. Kljub temu vas vabimo, da si v njem preberete vsaj tiste stvari, ki vas najbolj zanimajo ali se tičejo vašega delovnega področja.

Obravnava zakona, ki bo 7.3. od 14.00 naprej, je edina možnost, ko imajo predstavniki različnih organizacij in navadni državljani možnost v Državnem zboru predstaviti naša stališča do predlogov zakonov. Vabim vas, da se, če želite v Državnem zboru predstaviti stališče, čimprej prijavite na sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide kot predstavnik/ca ene od organizacij, v katerih delujete in vaše delovanje posega na družinsko področje. To najlažje storite preko elektronske pošte na naslova:

—————-
gp@dz-rs.si, uros.prikl@dz-rs.si

Prilagamo osnutek dopisa, s katerim najavite svojo udeležbo na seji:

Spoštovani g. Uroš Prikl, predsednik Odbora za delo družino, socialne zadeve in invalide,

Spodaj podpisani ………………………… ………… vas obveščam, da želim v skladu s Poslovnikom Državnega zbora kot predstavnik ………………………… ………………………… ……. (navedite organizacijo, društvo…) sodelovati na seji odbora Državnega zbora, ki ga vodite, dne 7. 3. 2017 in sicer pri točki o predlogu Družinskega zakonika.

Za povabilo na sejo ter možnost, da predstavim naše stališče, se vam vnaprej lepo zahvaljujem.

ime in priimek

Gibanje za otroke in družine.si

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*