Angelca Likovič: Glave pokonci! Treba je zmagat’.

January 30, 2017|Posted in: Novice in arhiv dogodkov

To kar se dogaja pod Cerarjevo vlado je resnično skregano z vso etiko in moralnimi vrednotami, prav to pa so oni pred volitvami zelo poudarjali. Kar spomnimo se koliko gnojnice in sovražnega govora je bilo usmerjenega proti nam, ki smo se na referendumu borili za otroke in družine. Koliko sovražnih besed je bilo namenjeno vsem nam, ki smo zagovarjali, da imajo tudi nerojeni otroci pravico do življenja! Tu se je javno proti meni obrnil varuh gledalčevih pravic na TV Slovenija in varuhinja za človekove pravice in vsi levi mediji. Koliko gnojnice in neprimernih besed je bilo izrečenih in napisanih?! Niti eden od aktualne vodilne politike ni izjavil, da so zadeve šle predaleč. Vsi so jih, če ne glasno, pa tiho, podpirali. Zame se je zavzelo samo Gibanje za otroke in družine pod vodstvom Aleša Primca, ki mi je za nastop in moj boj za otročke namenilo nagrado za človekove pravice Bela vrtnica. Na to nagrado sem zelo ponosna.

Enako se dogaja tudi danes. Ko so predstavniki Gibanja za otroke in družine v Državnem zboru predstavili odlično strokovno pripravljen predlog zakona za spoštovanje pravic vnukov in starih staršev, je Miha Kordiš od ZL imel tak sovražni govor, ki resnično presega vse meje. Ko je ga Metka Zevnik zelo dostojanstveno predstavila predlog sprememb, je Kordiš vse nas 8000, ki smo podpisali za zakon, zmerjal s cerkvenimi pajdaši, izrodki, klerikalci… In predsednik DZ  Brglaz je bil tiho: saj to pa ni sovražni govor! Predstavniki Gibanja so potem protestno zapustili DZ, kar je edino pravilno. Prav je, da se mi na njihov primitivni nivo ne spuščamo. Vendar je nedopustno, da se take zadeve dogajajo v Državnem zboru po 25 letih demokracije. Za to je odgovorna vlada! Sem mislila, da so vsi tisti, ki so po vojni pobili mnogo ljudi, predvsem kristjanov in napolnili preko 6oo grobišč že pomrli, čeprav ni bil nihče obsojen. Pa sem se krepko zmotila, podmladki po dveh generacijah so povsem enako sovražni do drugače mislečih, še posebej do kristjanov. Gorje, da prav ti dobijo moč in oblast. V kakšnem strahu je živela generacija naših staršev, to se ne sme nikoli ponoviti . Vedeli so, kaj se je dogajalo v Kočevju in drugje in niso upali o tem govoriti. Strah je bil prehud. Tudi nam naslednjim generacijam so vcepili ta strah, ki ga mnogi imajo še danes. Vendar vedite, da ti mračni časi se ne smejo nikoli ponoviti. In zato kristjani in vsi pošteni državljani glavo pokonci, javno spregovorimo kaj želimo. Naša dolžnost je, da take na naslednjih volitvah zamenjamo.

In kaj je največja hinavščina in sprenevedanje. Vsi politiki, od Pahorja, Cerarja, Bratuškove, Brgleza se udeležijo maše za domovino in upajo sedeti v prvi vrsti. Oni gredo v cerkev z enim samim ciljem, da bi naivne  kristjane prepričali, da so  pravi – celo verni. Gre se jim za glasove. In nekateri kristjani, ki premalo spremljajo njihova sprevržena dejanja, jih ob volitvah volijo. Spoznajmo, da je to njihovo dejanje zelo podlo. Najprej naj pokažejo pošten in enakopraven odnos do kristjanov, potem pa naj pridejo v cerkev. In prav vsi ti so šli v Rim k papežu, le po kaj? Bratuškova pa v DZ javno zelo napada cerkevi, ob tem pa ne pove, da so cerkvi neupravičeno odvzeli imetje. Sedaj pa gre v Rim k papežu Frančišku na obisk še predsednik DZ Brglez. Prav on, ki dovoli, da v parlamentu Kordiš grdo žali predstavnike Gibanja za otroke in družine in vse kristjane. Doma nas kristjane povsem ignorirajo, ponižujejo in zmerjajo. Najprej naj spremenijo odnos do kristjanov in naj nam nam priznajo, da imamo tudi mi enake pravice in, če javno pokažemo, da smo kristjani, takoj dobimo črno piko. Prav kristjane liberalci ne bodo nikoli zmožni postavljati na odgovorne naloge. Niso pripravljeni do nobenega sodelovanja in priznavanja naših pravic, da bi lahko otroke v vrtcih in šolah vzgajali v skladu  krščanskimi vrednotami, pač pa pošiljajo v naše vrtce in šole lezbične, homoseksualne, bi,trans, queer seksualne aktiviste, da otrokom mešajo glave. Kljub temu, da je ustavno sodišče z odločbo odločilo, da mora država 100% financirati katoliško osnovno šolo, liberalci tega ne storijo. Pa še recite, da nimamo dvojnih državljanov. Kakšna dvojna morala! V Sloveniji biti kristjan ni lahko, a vendar je lepo. Saj kristjani vemo, da pri vsem našem delu nas vodi, usmerja, daje pogum in voljo Bog. Vesela sem, da sta g. Aleš Primc in ga. Metka Zevnik ustanovila Gibanje za otroke in družine, kateremu smo se pridružili v velikem številu. In pravilno sta ugotovila, če hočemo v Sloveniji zadeve pričeti spreminjati v pravo smer moramo biti prisotni v DZ. In zato bomo ustanovili stranko GLAS za otroke in družino. Osnovno vodilo bo 10 Božjih zapovedi. Velik pomen pri našem delu bo imela Sveta družina. Naše molitve bodo namenjene vsem našim družinam, da bi se z veseljem odločali za novo življenje, saj je nas Slovencev mnogo premalo.

Vsi pošteni državljani in državljanke, ki  še vedno čutimo ta pritisk preživelega – prejšnjega sistema, prišel je čas, da po 25 letih politični sistem resnično zamenjamo v skladu z našimi vrednotami. Priznavanje svobode vere, pomena družine, pravice do življenja tudi nerojenih otročkov, poštenosti, delavnosti, pravičnosti… To pa bomo dosegli na način, da na prihodnjih volitvah gremo v zelo velikem številu na volitve in volimo novo stranko GLAS, saj pri svojem delu na prvo mesto postavlja Boga in tisto, kar je prav, ne sebe in svojih osebnih interesov. Ko smo spremljali volitve v Združenih državah Amerike, smo lahko začutili prisotnost vere, cerkve, duhovnikov, Svetega pisma. V Sloveniji pa po 25 letih samostojnosti še vse grdo zaudarja po enopartijskem sistemu, ko so lahko govorili le eni, saj  so me pred kratkim izobčili, zaradi izjave v Tarči, več ne smem nastopati v javnosti, na TV. Prav nič me ni prizadelo, ker zaupam v Božjo moč in pomoč .Tudi vam, spoštovana liberalna vlada glasno povem, vaš  se čas izteka.

Prepričana sem, da bo po naslednjih volitvah drugače!

Angelca Likovič

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*